Bibliografía

Els llibres que m’han servit o que considero més útils.

Técnicas de atletismo

j.p. mortensen- j.m. cooper

El primer llibre que vaig tenir. Té un valor sobretot sentimental. Any 1974. Només tenia 12 anys. Va ser el meu regal d’aniversari. Ès un llibre generalista de l’època. Descriu els entrenaments dels grans de l’època. He de dir que imprudent de mí vaig intentar adaptar els entrenaments de’n Zatopek per fer-los jo a les vacances d’estiu. No vaig poder. (Quina inocència i imprudència).

Precision Running

Roy Benson

Sobre l’entrenament amb pulsòmetre. És de Polar (la marca de pulsòmetres), no sé si encara es publica, no està malament, va al grà és petit i barat.

Corazón Inteligente, el entrenamiento con monitor de ritmo cardíaco.

Edwards, Sally

De Editorial Dorleta, S.A.. El considero un molt bon llibre per començar a enterar-se de com fer servir un pulsòmetre. És el primer llibre que vaig tenir desprès de tenir el pulsòmetre. És com el de Roy Benson, un llibre petit i molt útil, va al gra.

Training lactate pulse-rate

Peter G.J.M. JANSSEN

Un llibre que aprecio molt. és un llibre bastant tècnic que tracta amb una mica de introducció fisiològica sobre l’entrenament amb pulsòmetre. És molt bó. Ensenya gràfiques del ritme cardíac/temps  dels  disitntes sessions d’entrenaments.

Fisiología y Metodología del entrenamiento de al teoría a la práctica.

Veronique Billat

Molt bon llibre, junta la fisiologia amb l’entrenament. No cal dir que és, sens dubte, un dels meus preferits. Quan va sortir va ser un petita revolució. Es de Paidotribo. No sé si l’autora n’ha tret de nous. Val la pena seguir-li la pista.

Maratón.

François Péronnet y col.

Molt bon llibre, junta la fisiologia amb l’entrenament. No cal dir que és, sens dubte, també un dels meus preferits. Es de Inde. No sé si l’autor n’ha tret de nous. Val la pena seguir-li la pista, és un intent de matematitzar l’entrenament amb una base fisiològica. Boníssim. Cubreix des de l’alimentació fins a la teoria de l’entrenament pel que fa al marató. Me’l va recomenar en Xavier Valens, un amic maratonià «perquè m’el estudiàs i l’hi expliquès» ;-). Li estarè agraït sempre.

SERIOUS Training for Endurance Athletes.

Rob Sleamaker, MS i Ray Browning, MS.

És el llibre que m’ha permés crear el programa que en aquesta pàgina et dona l’entrenament sobre un nombre màxim d’hores a la setmana. Aquest llibre revela com es fa una planificació, cosa que als altres llibres no hi és. És el «eslabón perdido». No n’he trobat altre igual.

Estirándose.

Bob Anderson.

El llibre amb el que vaig aprendre com estirar, tot un clàssic. Les darreres versions són encara més completes. D’Integral.

Deja un comentario